Caudalie French Kiss

När läppisar kommer i fina förpackningar blir jag extra glad, och förhoppningsvis levererar formulan också och gör det till en fullträff. Caudalie lanserade nyligen French Kiss, ett läppbalsam i fast form. Kommer i en plastburk med ett trälock som fick mig på fall.

Formulan innehåller bland annat vårdande och mjukgörande ingredienser så som aloe vera, ricin- och solrosolja. French Kiss kommer i tre nyanser: Innocense, Séduction och Addiction. Jag som är addicted av läppisar har passande nog fått hem den sistnämnda. Den är mörkt hallonröd och har också en liten hint av bärig doft. Det är som sagt ett läppbalsam i fast form, och det krävs mer än ett litet svep med fingret för att få med sig tillräckligt med produkt. Annars varken syns eller känns den inte. Det är nog enda negativa för min del, att den är lite odryg so to speak. Jag rekommenderar att man drar med sig en klump med produkt direkt med fingret. Läpparna blir efter applicering mjuka, inte kletiga utan snarare med lite friktion mellan läpparna. Inget obehagligt men är man van vid att kunna gnida läpparna mot varandra så kan det kännas nästintill omöjligt. Inget som stör mig dock. Finishen är varken matt eller glossig, nåt mellanting.

Nyansen blir också bärig på läpparna, smälter in fint och lämnar en fin tint. Självklart varierar resultatet med hur mycket färg som kommer fram, beroende på ens egna läppfärg och hur mycket produkt som appliceras. Att notera är att jag hos andra bloggare, bl.a. hos Kicki, läst att de två andra nyanserna knappt syns alls. Trist!

Jag gillar helt klart French Kiss i nyansen Addiction… och förpackningen ger såklart massa pluspoäng. Hade absolut blivit en fullträff om den varit drygare, men får en plats i höstväskan ändå.

195 kr och finns i butik from september.

*Pressprov

Ett svar

Lämna ett svar